Hvordan velge et bilde/maleri

Hvordan velge et bilde/maleri

Gjør valget av bildene kreativtDet er flere ting man må ta hensyn til når man velger et maleri. Maleriet påvirker oppfatningen av interiøret som helhet. Det kan justere geometriske forhold mellom møbler, organisere en bevegelse i rommet, samt utvide rommet visuelt eller gjøre det høyere.

Et bilde kan bli et sentralt element i interiøret, som engasjerer oppmerksomhet, eller et ikke påtrengende komplement som støtter den generelle ideen. Så først av alt er det fint å formulere et problem som skal løses ved hjelp av maleriet.

Et psykologisk aspekt

Tenk på at huset ikke er bare et sted for å bo, men et levende miljø, hvor den psykologiske tilstanden til den enkelte former og korrigerer seg. Interiøret er i stand til å påvirke den menneskelige tilstand: å behage, berolige, eller omvendt å opphisse. Objektene rundt oss påvirker vårt humør og skaper et psykologisk klima i rommet. Maleriet som er en kraftig visuell stimulus og tiltrekker oppmerksomhet. Det har makt til å sette tonen for hele interiøret.

Hvis det er et rom for å motta besøkende her, kan vi utvikle et image, vårt eget bilde ved hjelp av bilder, og til og med skape en viss stemning blant de besøkende.
Påvirkningen av bildet på den psykologiske stemningen utøves gjennom dets plot (handlingsarrangement), farger og malestil. Det finnes visse regler når du velger et maleri, men den viktigste kilden til råd bør være din intuisjon. Så før du kjøper et bilde, tenk på hvilke følelser du ønsker å oppleve når du ser på maleriet, hvilken stemning du ønsker å skape i rommet.

Et funksjonelt formål av rommet
Det er også viktig å ta hensyn til funksjonelle formål av rommet hvor bildet vil bli plassert. Siden leiligheten er multifunksjonelt miljø, trenger hvert rom sine veggdekorasjoner. Selvfølgelig må emnet i bildet samsvare med bruken av rommet. I spisesalen kan det være hensiktsmessig med en appetittvekkende livaktighet, på kontoret – et verdenskart, på soverommet – beroligende eller lyriske temaer, og i barnerommet – naive tegninger av barnet.

En interiørstil
Sørg for å ta hensyn til interiørstil. Bilder bør ikke motsi den, men understreke en stilistisk idé. Et klassisk landskap i en massiv forgylt ramme vil bli upassende i et moderne interiør (minimalistisk). En abstraksjon som er bygget på dynamikken i linje og farge, vil bli latterlig sammen med utskårede antikke møbler. Selvfølgelig, det er mote-eklektisisme i dag, men kunsten å blande stiler kan bare profesjonelle folk. Det er bedre ikke å eksperimentere på denne måten selvstendig.

En generell tone i rommet
Fargeløsning på bildet bør blandes godt med den generelle tonen i rommet. Bildet kan bli «løst opp» i det generelle fargevalget eller lage en vekt i interiøret ved hjelp av kontrastfarger.

En størrelse på rommet
Dimensjoner på malerier og detaljer på bildet er bestemt av avstanden perspektivet i bildet og størrelsen på rommet. Det er bra å ha store lerreter med store grove penselstrøk for romslige rom, men for små rom passer det godt med noen fint utarbeidete miniatyrer.

Plassering av bildet
Et sted for malerier i rommet er ofte diktert av interøret selv, for eksempel når du trenger å fylle den tomme veggen. Men noen ganger er det mulighet til å vurdere ulike alternativer for plassering av bildet. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på at ett og samme bilde ser forskjellig ut avhengig av tone på veggene og belysning. Noen ganger bør du sørge for en separat belysning for et bilde.

Pris på bildet
Sannsynligvis bør vi nevne en så viktig faktor som pris. Det er hyggelig at det er rom for å manøvrere. I dag er kunstmarkedet i stand til å møte nesten alle forespørsler og tilbyr et bilde for enhver smak og budsjett. Et antikk og originalt maleri av store kjente kunstnere koster dyrt. Det er investering av penger. Men her vil vi snakke om dekorering av rommet. Maleri av kunstnere uten regalier kan ikke være mye verre, men mye billigere. Interiørmalerier er også et alternativ for de som ønsker å se et levende, men ikke for dyrt arbeid hjemme. Dette kan være et maleri fra samlinger av moderne utenlandske eller lokale kunstnere. Men vi må huske på at slikt arbeid kan gjentas med små endringer i sammensetningen og farger. Og til slutt gjenstår det mest økonomiske alternativet – en plakat.
Hvis du ikke kan gjøre et trygt valg blant de ferdige maleriene, er det mulig å bestille et maleri. Dette alternativet gjør at du er medkunstner og arbeidet er resultatet av din kreativitet også.

Lytt til deg selv
Spørsmål om valget av bildet kan bli aktuelt for dem som har fullført restaurering eller oppussing hjemme, og som er i prosessen med å velge møbler og tilbehør. Spørsmålet kan imidlertid være like aktuelt for dem som har interiør som ble dannet for lenge siden. Bilder kan oppdatere en vant situasjon, injisere et pust av frisk luft.
Hvis en interiørarkitekt har jobbet med ditt interiør, kan han foreslå eller anbefale bildealternativer. Men det endelige valget er ditt, for du skal ha bildet foran øynene hver dag.
Derfor: Gjør valget av bildene kreativt, ikke se på ferdiglagde oppskrifter, ikke prøv å huske hva du har sett i ”de beste husene», eller de siste tidsskrifter. Lytt til deg selv. Tenk deg hvordan interiøret skal se ut, hvordan du vil føle deg i det, og på hva det vil være i stand til å fortelle de besøkende om deg.  /oversett/ materialet er laget av studio ART-SPb /www.art-spb.ru/

Share This: