Malerier og interiør

Hvordan kombinere farger i interiøret

fargehjulValg av farger i interiøret er av stor betydning for mennesker. Den riktige valgte fargen skaper varme og komfort i rommet. Det er vitenskapelig bevist at fargen har en seriøs psykologisk innvirkning på mennesker og kan påvirke deres helsetilstand og ytelse. Hver person har sin unike og subjektive oppfatning av farger. Noen er følsomme for en blå farge og skiller i den et flertall av nyanser, mens nyanser av rødt eller andre farger kan være utilgjengelige for dem. Av betydning er både denne personens medfødte oppfatning av farge, og miljømessige faktorer som skaper våre minner og opplevelser: klima, alder, tradisjon og kultur. For eksempel, for folk i sydlige breddegrader er gul fargen på varmen og blå fargen på kaldt, men for folk med et kaldt klima er hvit den kalde fargen.
Hvis du skal skape et komfortabelt interiør, eller male et bilde, trenger du Smakssansen og følelsen av fargen. Mange store kunstnere er berømte for det faktum at de var i stand til å skjelne og formidle nyanser som er utrolig detaljerte for den vanlige person. Titian, Watteau, Velasquez, Matisse, Bonnard, Delacroix, Cezanne og Serov er de største koloristene i historien.

Share This:

 

Alle moderne designere bruker Ittens fargehjul når de velger et interiørs farge. Ved hjelp av denne sirkelen er det veldig lett å skape en harmonisk kombinasjon av farger i interiøret. La oss se noen klassiske kombinasjoner som vil hjelpe deg til å bygge fargen i interiøret:

1) Den klassiske triaden – tre farger som er like langt fra hverandre.
Et eksempel på den klassiske triaden er: grønn, lilla og oransje. En slik blanding viser seg å være ganske livlig, selv om man bruker bleke og umettede farger.

2) Analog triade – en kombinasjon av tre farger som grenser til hverandre i fargehjulet.
Et eksempel er grønn, blå-grønn og gul-grønn. Slike fargekombinasjoner er veldig harmonisk og brukes til å lage en myk, behagelig og ikke-irriterende komposisjon. Det er også viktig å velge én som er primærfarge, og de andre to benyttes for støtte.

3) Komplementære triade eller komplementære farger – fargene er plassert på motsatte sider av Ittens fargehjulet.
For eksempel: rød – grønn, gul – lilla, etc. En slik kombinasjon ser alltid veldig rik og frisk ut. For å forsterke en motsatt farge, må du løsne den andre fargen i et par.

4) Kontrasttriaden – fargene som er på motsatt side av sirkelen, som komplementære farger. Men i dette tilfellet bruker vi fargene som er plassert i nabolaget til den motsatte fargen.
For eksempel: vi har komplementære farger: rød – grønn. Så nå vil vi erstatte grønn til gul-grønn og blå-grønn.
Dette alternativet er bløtere i forhold til kombinasjonen av komplementære farger, en moderat kontrast, så å si. Hvis du ikke er sikker på om du kan bruke komplementærfarger, bruk kontrast triaden.

5) Fire harmoniske farger – slik ordning består av fire farger.
Denne ordningen gir kanskje det største antall varianter av sine farger. For å gjøre det lettere å balansere farger skal du velge en farge som dominerende og andre som hjelpefarger.  /www.art-spb.ru /

Share This:

 

Hvordan velge et bilde/maleri

Gjør valget av bildene kreativtDet er flere ting man må ta hensyn til når man velger et maleri. Maleriet påvirker oppfatningen av interiøret som helhet. Det kan justere geometriske forhold mellom møbler, organisere en bevegelse i rommet, samt utvide rommet visuelt eller gjøre det høyere.

Et bilde kan bli et sentralt element i interiøret, som engasjerer oppmerksomhet, eller et ikke påtrengende komplement som støtter den generelle ideen. Så først av alt er det fint å formulere et problem som skal løses ved hjelp av maleriet.

Et psykologisk aspekt

Tenk på at huset ikke er bare et sted for å bo, men et levende miljø, hvor den psykologiske tilstanden til den enkelte former og korrigerer seg. Interiøret er i stand til å påvirke den menneskelige tilstand: å behage, berolige, eller omvendt å opphisse. Objektene rundt oss påvirker vårt humør og skaper et psykologisk klima i rommet. Maleriet som er en kraftig visuell stimulus og tiltrekker oppmerksomhet. Det har makt til å sette tonen for hele interiøret.

Hvis det er et rom for å motta besøkende her, kan vi utvikle et image, vårt eget bilde ved hjelp av bilder, og til og med skape en viss stemning blant de besøkende.
Påvirkningen av bildet på den psykologiske stemningen utøves gjennom dets plot (handlingsarrangement), farger og malestil. Det finnes visse regler når du velger et maleri, men den viktigste kilden til råd bør være din intuisjon. Så før du kjøper et bilde, tenk på hvilke følelser du ønsker å oppleve når du ser på maleriet, hvilken stemning du ønsker å skape i rommet.

Share This:

 

Et funksjonelt formål av rommet
Det er også viktig å ta hensyn til funksjonelle formål av rommet hvor bildet vil bli plassert. Siden leiligheten er multifunksjonelt miljø, trenger hvert rom sine veggdekorasjoner. Selvfølgelig må emnet i bildet samsvare med bruken av rommet. I spisesalen kan det være hensiktsmessig med en appetittvekkende livaktighet, på kontoret – et verdenskart, på soverommet – beroligende eller lyriske temaer, og i barnerommet – naive tegninger av barnet.

En interiørstil
Sørg for å ta hensyn til interiørstil. Bilder bør ikke motsi den, men understreke en stilistisk idé. Et klassisk landskap i en massiv forgylt ramme vil bli upassende i et moderne interiør (minimalistisk). En abstraksjon som er bygget på dynamikken i linje og farge, vil bli latterlig sammen med utskårede antikke møbler. Selvfølgelig, det er mote-eklektisisme i dag, men kunsten å blande stiler kan bare profesjonelle folk. Det er bedre ikke å eksperimentere på denne måten selvstendig.

En generell tone i rommet
Fargeløsning på bildet bør blandes godt med den generelle tonen i rommet. Bildet kan bli «løst opp» i det generelle fargevalget eller lage en vekt i interiøret ved hjelp av kontrastfarger.

En størrelse på rommet
Dimensjoner på malerier og detaljer på bildet er bestemt av avstanden perspektivet i bildet og størrelsen på rommet. Det er bra å ha store lerreter med store grove penselstrøk for romslige rom, men for små rom passer det godt med noen fint utarbeidete miniatyrer.

Share This:

 

Plassering av bildet
Plassering av malerier  Et sted for malerier i rommet er ofte diktert av interøret selv, for eksempel når du trenger å fylle den tomme veggen. Men noen ganger er det mulighet til å vurdere ulike alternativer for plassering av bildet. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på at ett og samme bilde ser forskjellig ut avhengig av tone på veggene og belysning. Noen ganger bør du sørge for en separat belysning for et bilde.

Pris på bildet
Pris på malerier  Sannsynligvis bør vi nevne en så viktig faktor som pris. Det er hyggelig at det er rom for å manøvrere. I dag er kunstmarkedet i stand til å møte nesten alle forespørsler og tilbyr et bilde for enhver smak og budsjett. Et antikk og originalt maleri av store kjente kunstnere koster dyrt. Det er investering av penger. Men her vil vi snakke om dekorering av rommet. Maleri av kunstnere uten regalier kan ikke være mye verre, men mye billigere. Interiørmalerier er også et alternativ for de som ønsker å se et levende, men ikke for dyrt arbeid hjemme. Dette kan være et maleri fra samlinger av moderne utenlandske eller lokale kunstnere. Men vi må huske på at slikt arbeid kan gjentas med små endringer i sammensetningen og farger. Og til slutt gjenstår det mest økonomiske alternativet – en plakat.
Hvis du ikke kan gjøre et trygt valg blant de ferdige maleriene, er det mulig å bestille et maleri. Dette alternativet gjør at du er medkunstner og arbeidet er resultatet av din kreativitet også.

Lytt til deg selv
Lytt til deg selv   Spørsmål om valget av bildet kan bli aktuelt for dem som har fullført restaurering eller oppussing hjemme, og som er i prosessen med å velge møbler og tilbehør. Spørsmålet kan imidlertid være like aktuelt for dem som har interiør som ble dannet for lenge siden. Bilder kan oppdatere en vant situasjon, injisere et pust av frisk luft.
Hvis en interiørarkitekt har jobbet med ditt interiør, kan han foreslå eller anbefale bildealternativer. Men det endelige valget er ditt, for du skal ha bildet foran øynene hver dag.                                                                           Lytt til deg selv
Derfor: Gjør valget av bildene kreativt, ikke se på ferdiglagde oppskrifter, ikke prøv å huske hva du har sett i ”de beste husene», eller de siste tidsskrifter. Lytt til deg selv. Tenk deg hvordan interiøret skal se ut, hvordan du vil føle deg i det, og på hva det vil være i stand til å fortelle de besøkende om deg.

/oversett/ materialet er laget av studio ART-SPb /www.art-spb.ru/

Share This:

 

Plassering av malerier

Når man kjøper malerier for sitt hjem, står man overfor et problem: Hvordan man skal henge og plassere harmonisk et kjøpt maleri. Det er noen enkle regler som er utviklet for å hjelpe oss med dette.

Plassering av malerier Bakgrunnsbelysning
Et viktig element i plassering av maleriene er belysning. De fleste eksperter er enige om at den beste belysningen for bilder er god belysning i hele rommet, men noen bilder trenger ekstra belysning. Dette kan skyldes utilstrekkelig belysning i rommet, gjenskinn, eller bare et ønske om å fokusere på et bestemt bilde eller en gruppe bilder. Lampen må plasseres slik at lyset faler på bildet jevnt uten å skape gjenskinn og skygger. Det er best å bruke halogenlamper. Små lamper skaper god flyt av lys som ikke forvrenger fargene i maleriet.Plassering av bilder

Høyde
Ikke plasser bildet for høyt. Man henger bildene på veggen slik at de er komfortable å se på. Det finnes en universell aksept for å plassere malerier på veggen. For langstrakte horisontale malerier trenger du å trekke en tenkt rett linje 2-3 cm opp fra nedre kant av bildet, og plassere bildet på veggen slik at denne linjen kommer på nivå med øynene dine. For vertikale malerier som plasseres i rom med høyt tak fungerer det samme prinsippet, og i rom med lave tak tegner man en tenkt linje i en avstand på 6 cm over kanten.

  Avstand
Hvordan bestemmer man den optimale synsavstand for maleriene? For maleriet som er malt i impresjonistisk stil (store slag), er det én regel: ta størrelsen av den største siden på bildet og multipliser med 3, resultatet blir minimumsavstand for optimal visning av dette bildet.

Share This:

 

Vertikalt eller horisontalt bilde?
Vær oppmerksom på at det vertikale bildet visuelt forlenger takhøyde og det horisontale bildet forlenger veggen. Horisontale bilder passer godt over sofaen, sengen, kommoden, osv.; Vertikale bilder passer på en smal vegg.

Grupperte malerier
Grupperte malerier     Grupperte malerier  Hvis rommet har en stor vegg, men malerier er små er det bedre å ha dem i grupper som organisert rundt et bilde som du liker best. Gruppen bør bestå av malerier som er like i stil, tema eller fargevalg. For eksempel kan det være en serie akvareller eller batikk, eller en kombinasjon av oljer og akvareller, forent av et felles tema og fargevalg. Vær oppmerksom på at et gjennomsnittlig bilde i gruppen av tre malerier er av vesentlig betydning, og tiltrekker din oppmerksomhet.
For bilder av samme størrelse er det enkleste alternativet plassering i en rad i samme avstand fra hverandre. Det er imidlertid mye bedre og mer interessant når de henger på forskjellige nivåer.
Noen bilder, eksempelvis malerier med klassisk teknikk, i en massiv ramme som krever en stor plass på veggen, kan ikke være begrenset av møbler eller andre kunstverk.
Det er også en gammel, tid-testet metode for gruppering av malerier at bildene dekker nesten hele veggen.
Ikke plasser en gruppe malerier på veggen «for vekst» for å øke eller redusere størrelsen – det er et tegn på dårlig smak.
For å unngå feil anbefaler mange eksperter å sette sammen gruppen av bilder på gulvet, for deretter å flytte dem til veggen.

Rammer
Rammer     Rammer   Eventuelt kan en gruppe malerier bli innrammet i samme type ramme. Hvis rammen er riktig valgt for hvert bilde vil hele gruppen se harmonisk ut.

Å plassere bilder i interiøret på staffeli
Staffeli   Den siste tiden er det blitt moderne å plassere bilder på staffeli. Dette skaper en følelse av kreativitet (som om kunstneren nettopp hadde blitt ferdig med sitt arbeid).

 

 

Share This:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.